Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

LNT rādīs dokumentālo filmu „Kaupēns"

Zane Pētersone, 22.02.2011. 16:12

Pirmdien, 28. februārī, plkst. 21:05 tikko no kino ekrāniem televīzijas pirmizrādi LNT kanālā piedzīvos pēc Andra Grūtupa grāmatas „Tiesāšanās kā māksla" motīviem veidotā Māra Ozoliņa filma „Kaupēns".
LNT rādīs dokumentālo filmu „Kaupēns"

Latvijā tapusī dokumentālā filma „Kaupēns" vēsta par bēdīgi slaveno leģendām apvīto latviešu laupītāju Ansi Kaupēnu, kurš pagājušā gadsimta divdesmitajos gados turēja bailēs visu Zemgali un par kuru tautā vēl šodien dzied dziesmas.

Filma veidota pēc Andra Grūtupa bestsellera «Tiesāšanās kā māksla» motīviem. Dažas epizodes tikušas rekonstruētas ar mākslas filmas elementiem. Filmā izmantoti Latvijas Valsts kinofotofono dokumentu arhīva materiāli, Latvijas Valsts vēstures arhīva dokumentālas liecības un unikāli tiesas protokoli.

Kaupēna lomā iejuties aktieris Egons Dombrovskis, taču filmā piedalās arī Jānis Lūsēns, Mārtiņš Freimanis, Māra Zālīte, kā arī grāmatas autors Andris Grūtups. Filmā skan komponista Jāņa Lūsēna mūzika.

Filmas „Kaupēns" režisors un producents - Māris Ozoliņš.

Pirmdien, 28. februārī, plkst. 21:05 LNT kanālā - televīzijas pirmizrāde filmai „Kaupēns".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV