Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Laikmetīgās dejas izrāde "Pelni un putekšņi"

Tince Tameniece, 24.05.2011. 12:51

31. maijā 19:00 "Totaldobže" Mākslas centrā, bijušajā VEF rūpnīcas teritorijā, pirmizrādi piedzīvos laikmetīgās dejas izrāde "Pelni un putekšņi". Industriālā vide ir iedvesmas avots izrādei par materiālo un fizisko pasauli četru indivīdu uztverē.
Laikmetīgās dejas izrāde "Pelni un putekšņi"

"Pelni un putekšņi" ir izrāde par būri, kurā apzināti vai neapzināti sevi iesprostojam. Tā runā par vērtību pārvērtēšanu, par robežām, ja tādas vispār pastāv. Šī laikmeta būris ir visapkārt valdošais materiālisms un urbanizācija - it viss ir pērkams un pārdodams. Cilvēki pārdod savus pakalpojumus, preces, orgānus, paši sevi... Par cik? Vai tiešām iegūtais ir vērtīgāks par zaudēto?

Izrāde ir horeogrāfes Evas Vancānes diplomdarbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas bakalaura programmu. Izrādē dejo laikmetīgās dejas horeogrāfi: Sintija Siliņa, Kristīne Vismane, Kārlis Božs, Edgars Šļakota. Orģinālmūzika: Toms Auniņš. Vizuālais tēls: Vita Radziņa.

Izrāde "Pelni un Putekšņi" notiks 31.maijā un 4.jūnijā 19:00, kā arī 11.06. (festivāla Laiks Dejot ietvaros)16:00.

Izrāde tapusi sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu, "Totaldobže" Mākslas centru, neatkarīgo teātri "Dirty Deal Teatro", Latvijas Kultūras akadēmiju, drukas un dizaina darbnīcu www.uzvelckreklu.lv un deju studiju "Dzirnas".

Ieeja par ziedojumiem (par biļetēm uz izrādi 11.06 interesēties www.dance.lv)

Mākslas centra adrese: VEF, Ūnijas iela 8, 7. korpuss, ieeja teritorijā no Bērzaunes ielas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV