Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot 2011"

Dagnija Grīnfelde, 14.06.2011. 12:55

14., 15. un 16. jūnijā gaidāma festivāla ārvalstu viesu uzstāšanās.
Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot 2011"

Galerijas:

14. jūnijā plkst. 20.00 Dailes teātra Mazajā zālē uzstāsies dejas kompānija Gruppen Fyra no Somijas, kā arī Tatjana Gordejeva un Jevgeņijs Pankratovs no Krievijas.

Somu kompānija Gruppen Fyra piedāvā horeogrāfes Virpi Junti izrādi MAMMA! Gruppen Fyra tiek raksturoti kā svaiga elpa somu laikmetīgās dejas pasaulē, un viņu stils – veidot kvalitatīvu un viegli saprotamu deju, kas pildīta ar humoru – allaž ticis uztverts ar lielu sajūsmu. Savukārt Tatjana Gordejeva un Jevgeņijs Pankratovs izrādes JAUNĀ ĢEOMETRIJA veidošanā iedvesmojušies no dažām Pēterburgas pavasara zīmēm un pilsētvides radījumiem, lai dotos ceļojumā cauri telpai, formām un stāvokļiem.

15. jūnijā plkst. 20.00 Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāma austriešu dejas kompānijas Editta Braun Company izrāde LUVOS, vol. 2. Tas ir dīvains un aizkustinošs skatījums uz cilvēka ķermeni. Kā definēt kustību, ķermeņa kontaktu, kailumu, kad ir gandrīz neiespējami noteikt, kura ķermeņa daļa kam pieder?

16. jūnijā plkst. 20.00 Dailes teātra Mazajā zālē – izraēliešu horeogrāfa Hilela Kogana izrāde UPURIS – izrāde par upurēšanās un pašuzupurēšanās rituālu, kuras pamatā ir Igora Stravinska baleta Svētpavasaris mūzika – un šveiciešu mākslinieku Lauras Kalausas un Martina Šika izrāde NOSAUKUMS, kurā autori centušies palūkoties uz pārpratumu kā komunikācijas veidu.

Savukārt 14. un 15. jūnijā plkst. 22.00 BETANOVUSS kļūs par mājvietu Latvijas horeogrāfu darbu izrādēm.

14. jūnijā – Olgas Žitluhinas dejas kompānijas darbs procesā URSUS MARITIMUS. Ursus maritimus latīņu valodā nozīmē polārlācis, tāpēc arī izrāde ir par balto – balto lāci, balto sniegu un citu sniegu, balto Lāču ledu, balto deju grīdu. Turpat arī īsās izrādes: Katrīnas Albužes VILTOTAIS ZAĶIS AR ROZĪNĒM un Lienes Gravas BĒRNĪBĀ MAMMA MŪS ĢĒRBA VIENĀDI.

15. jūnijā – Dmitrija Gaitjukeviča izrāde MEITEŅU SAPNIS – solo izrāde par sapņiem, vēlēšanos, gribēšanu un uzdrošināšanos, kā arī Dejas anatomijas izrāde ES ESMU DIALOGS, ko veidojusi horeogrāfe Elīna Breice, iedvesmojoties no ķermeņa kā teātra skatuves, no katrā cilvēkā mītošās komēdijas un traģēdijas.

Iegādājoties "Biļešu Paradīzē" biļeti uz jebkuru festivāla izrādi, kas notiek Dailes teātrī, vienu draugu iespējams ņemt līdzi par brīvu! Biļešu cenas Ls 3–5.

Papildu informācija: www.dance.lv.

Foto no 13. jūnija izrādēm "BETANOVUSĀ" aicinām aplūkot galerijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV