Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sentimentāli pavasarīgais rozā sapnis kopā ar Lieni Šomasi...

Zanda Buceniece, 05.02.2009. 13:12 | komentāri (10)

4. februāra vakarā Kongresu namā notika dziedātājas Lienes Šomases jaunā albuma "Vārdos nepateiktais" koncertturnejas noslēguma koncerts.
Sentimentāli pavasarīgais rozā sapnis kopā ar Lieni Šomasi...

Galerijas:

Vēl Lienes koncertam nesākoties, jau ir jūtams liels satraukums un aizrautība pašu mazāko apmeklētāju vidū, it īpaši starp mazajām meitenītēm, kuras ar lielu entuziasmu cenšas pierunāt savus vecākus iegādāties kādu plakātu vai disku.
Patīkami redzēt, ka amerikāņu popzvaigžņu vietu bērnu sirdīs sāk iekarot mūsu pašu latviešu meitene.

Ienākot koncertzālē, pārsteidz, ka ir ieradušies tik daudz Lienes piekritēju, jau šķietami pat balkonā sāk trūkt vietu klausīties gribētājiem, un jo īpaši izbrīna vecāka gada gājuma cilvēku pārsvars starp apmeklētājiem.

Skatuves noformējums vienkāršs, taču šoreiz tas nav galvenais, jo jau pavisam drīz ieskanas „Svešādās dzīves" smeldzīgā melodija, liekot skatītājiem sastingt un uzsākt aplausus vairākas reizes ar lielu nepacietību, gaidot uz skatuves pašu Lieni Šomasi.
Liene uznāk tērpusies pavasarīgi košā tērpā, atgādinot vieglu un trauslu tauriņu, taču, ieskanoties viņas balsij spēcīgāk, šis maldīgais iespaids zūd.

Pēc pāris gaiša prieka un pozitīvas enerģijas starojošām dziesmām, kuru laikā ir patiešām redzams, cik lielu atdevi skatītājiem sniedz dziedātāja, neaizmirstot vairākas reizes izteikt savu pateicību sanākušajiem, seko īpaši sentimentāls brīdis, kad Liene pasniedz ziedus savai mammai, pateicoties par visu, un veltot dziesmu „Slēptākās domas'' ne tikai viņai, bet arī visām citām māmiņām. Dziedot šo dziesmu, zāle pieklust un jūtami sāk valdīt stipri emocionāla atmosfēra, kas liek dažam labam apmeklētājam nobirdināt pa asarai.

Tālāk tiek pieteikts jaunais Latvijas „šovmens", Lienes partneris šovā „Dziedi ar zvaigzni" visiem zināmais Dakāras tuksneša pievārētājs - Jānis Vinters, kurš pamanās stipri šokēt publiku, ierodoties zālē uz braucoša motocikla, savā motobraukšanas tērpā, tā it kā uz koncertu būtu ieradies tikko no kādas trases. Viņš smaidīgi sveicina visus un metot zālē, dāvina cepurītes.

Jāņa attīstība, darbojoties uz skatuves, ir jūtama, jo, nu jau viņš tur jūtas pavisam brīvi un atraisīti, uzstājoties tikpat enerģiski kā Liene un visai diezgan daudz jokojot dziesmu starplaikā. Tiek nodziedāta arī Līvu dziesma „Dzelzsgriezējs", ko viņi abi izpildīja šovā „Dziedi ar zvaigzni", taču tā acīmredzami, neguva atzinību vecākajos klausītājus, un arī uz vairākkārtējiem aicinājumiem būt aktīvākiem un dziedāt līdzi tie nereaģēja.

Liene koncerta otrās daļas sākumā izsaka sirsnīgu pateicību un pasniedz ziedus arī pašam maestro Raimondam Paulam, ar kura palīdzību un svētību, viņa ir tikusi tik tālu Latvijas mūzikas pasaulē. Raimondam Paulam par godu Liene uzsāk dziesmu "Neskaties pulkstenī" no albuma „Pasaule ir skaista" repertuāra, un tās laikā tiek izspēlēts joks, jo Jāņa Moiseja vietā parādās Andris Ērglis, kurš, pēcāk Lienei to paskaidrojot, aizbildinās ar to, ka arī viņš beidzot grib padziedāt ar Lieni un tādēļ Jāni ieslēdzis tualetē...

Publiku vairāk iekustina R.Paula dziesmas Lienes izpildījumā nekā viņas jaunā albuma dziesmas, taču visspilgtākā vakara uzstāšanās viennozīmīgi pieder elektriski enerģiskajam Oranžajam Daugavpils korim Ata Auzāna vadība, kuri izpildot īru dziesmu „The belle of Belfast City" izpelnījās nerimstošu aplausu vētru.

Pēdējais pārsteigums koncertā, šķiet arī pašai Lienei bija pēkšņi uz skatuves kāpjošie četri visnotaļ simpātiskie puiši no jaunās grupas „Latte" dziedot Z.Liepiņa un A.Čaka dziesmu „Mazā", sniedzot dzeltenas tulpes dziedātājai un metoties viņas priekšā ceļos, liekot viņai piemīlīgi koķeti sakautrēties.

Lienes Šomases jaunā solo albuma koncerts ir lielisks pierādījums tam ,kā ar vienkāršību un patiesu sirsnību var panākt daudz lielāku efektu, nekā ar pārspīlētu, bezdvēselisku un grandiozu šovu. Visam koncertam cauri strāvoja Lienes maigi sievišķīgais šarms un dziesmas radīja krāsaini rotaļīgu atmosfēru, pielipinot kādu devu neviltota prieka, ne tikai mazajiem, kuri visu koncerta laiku aizrautīgi vēroja Lieni, bet arī nopietnajiem, sirmajiem kungiem un kundzītēm, kas koncerta noslēgumā, atmetot kautrību arī cēlās kājās un ļāvās dziesmas „Jauna diena" ritmiem.

Perkusionista meistarīgā darbošanās Lienes priekšnesumos uzbūra un piedeva eksotisku salsas garšu, iedvešot dziesmās, kustēties vēlmi veicinošus, kādas Kubas pludmales ballītes saulainos ritmus, paceļot šo pasākumu latviešiem netipiskā, taču patīkamā temperamentīgā garā.

Koncerts bija pildīts siltām, un, cerams, patiesām emocijām, ļaujot klausītājiem atslābināties un uz mirkli nedomāt... Tikai baudīt...

Foto: Vladislavs Punculs

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV