Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

"Kamadena" mākslas telpā koncertēs Ieva Kerēvica un ģitārists Aleksejs Liapnko

Anete Kalniņa, 03.03.2011. 11:14

Jaunizveidotajā "Kamadena" mākslas telpā, Lācplēša ielā 12, 11. martā gaidāma īpaša muzikāla tikšanās - daudzu iemīļotā dziedātāja Ieva Kerēvica muzicēs kopā ar starptautiski pazīstamo ģitāristu Alekseju Liapko no Sanktpēterburgas.
"Kamadena" mākslas telpā koncertēs Ieva Kerēvica un ģitārists Aleksejs Liapnko

Galerijas:

Koncerta programmā skanēs gan krievu romances, gan gaidāmas džeza mūzikas noskaņas, citas saturiski bagātas kompozīcijas un vokāli instrumentālas improvīzācijas.

Aleksejs Liapko ir plaši pazīstamas Krievijas džeza mūzikas ģitārists, kura vārds nav svešs vērīgākajiem Latvijas džeza mūzikas klausītājiem. Viņš uzstājies kopā ar vairākiem Latvijas džeza dziedātājiem un instrumentālistiem, savulaik dzīvojis Rīgā.

Liapko izdevis četrus albumus. Viņš ir ne viens ģitāras virtuozs, bet arī atzīts komponists. Džeza mūzikas pazinēji Krievijā īpaši novērtējuši Liapko improvizācijas talantu. Cerams, ka to viņš neliegs arī koncertā "Kamadena" mākslas telpā 11. martā.

Ieva Kerēvica ir plaši pazīstamā kā džeza dziedātāja, daudz muzicējusi kopā ar Igo un citiem labi pazīstamiem latviešu mūziķiem, kopā ar Madonas Zaļo Meža kori uzvarējusi populārajā televīzijas šovā „Koru kari 2".

"Kamadena" mākslas telpa radusi mājvietu līdzās tāda paša nosaukuma veģetārajam restorānam Lācplēša ielā 12. Tā būtiski atšķiras no citām koncertu norises vietām Rīgā, jo mūziķiem un māksliniekiem tiek dota pilnīga brīvība improvizēt un veikt radošus eksperimentus publikas klātienē. Turklāt koncerti iecerēti kā vakarēšanas brīvā gaisotnē, kur mūzika un māksla mijas ar sarunām un atziņām.

Koncerti "Kamadena" mākslas telpā notiks katru nedēļu, ar laiku tos papildinās ar cita veida sarīkojumi - dzejas vakari, mākslas darbnīcas, lekcijas un citi lietderīgi pasākumi. Nākotnē iecerēts arī veidot unikālus dažādu mūziķu kopprojektus - improvizācijas koncertus.

Biļetes uz koncertiem "Kamadena" māksla telpā var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Fotoiespaidus no "Kamadena" mākslas telpas atklāšanas koncerta, kurā uzstājās Goran Gora, Igo un Valdis Atāls, aicinām aplūkot galerijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV