Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„VEF” pastiprina basketbolists ar NBA potenciālu

Laila Spaliņa, 05.02.2010. 10:12

Basketbola kluba „VEF Rīga” komandai uz divu nedēļu pārbaudes laiku pievienosies amerikāņu spēlētājs ar NBA potenciālu Taj McCullough.

Basketbolists ir tikai 23 gadus vecs, un šis ir viņa pirmais gads Eiropā, ko T.McCullough iesāka Izraēlas komandā „Irony Kfar Hamaccabia Ramat Gan”, taču kluba finansiālu problēmu dēļ ir nolēmis sadarbību pārtraukt. Līdzšinējās McCullough karjeras augstākais sasniegums ir iekļūšana NBA klubā „Washington Wizards”.

„VEF Rīga” galvenais treneris Valdis Valters: „Šā spēlētāja potenciāls ir milzīgs un ļoti iespējams, uzkrājis spēļu praksi Eiropā, viņš vēl atgriezīsies NBA. T.McCullough ir individuāli ļoti spēcīgs basketbolists, kurš var spēlēt otrā līdz piektā numura pozīcijās un būs ļoti vērtīgs pastiprinājums „VEF” komandai. McCullough spēles stils ir līdzīgs „Brocēnos” spēlējušajam Markusam Timonsam.”

„VEF Rīga” līderis Alex Renfroe: „Ar Taj McCullough esam vienaudži. Par viņu dzirdēju, kad kāds jaunais basketbola talants par savu izvēlējās viņa koledžu, nevis to, kurā studēju es. Mēs katrs mācījāmies citā ASV universitātē, un abi bijām to līderi. Līdz šim neesam personīgi pazīstami, taču ceru, ka nu kļūsim labi komandas biedri Rīgas „VEF”.”

Kā zināms, „VEF” koncepcija paredz par saprātīgu budžetu izveidot labu komandu, galveno uzsvaru liekot uz jauno spēlētāju (latviešu, Austrumeiropas basketbolistu un NCAA pirmgadnieku) meistarības progresu. Ņemot vērā „VEF” kluba treneru kolektīva vērtējumu par McCullough perspektīvu, kā arī V.Valtera pieredzi darbā arī ar jaunajiem basketbola talantiem (piemēram, Dž.R.Holdens - divkārtējs Eirolīgas čempions un Eiropas čempions; D.Vaitsaids, kurš pēc vienas BK „Rīgas Laiks” pavadītās sezonas, 1995.gadā tika atzīts par NBA vasaras līgas vērtīgāko spēlētāju), McCullough būs vērtīgs papildinājums „VEF”, savukārt viņam Rīgā iegūtā pieredze – labs pamats turpmākajai karjeras izaugsmei.

Paredzams, ka jaunais spēlētājs Rīgā ieradīsies pirmdien, 8.februārī, un laukumā „VEF” sastāvā būs redzams jau 12.februārī Baltijas Basketbola līgas Elites grupas spēlē pret Šauļu komandu.

Informācija par spēlētāju:

Taj McCullough
Dzimis 1986.gada 25.augustā Atlantā
Augums     201cm
Svars         99,8kg
Pozīcija    uzbrucējs
Spēlējis:
2004-2007    NCAA Winthorp koledžā (pēdējā sezonā 2007-2008-11,6pts,5,8AB);
2008-2009     Washington Wizards - uz D-league Fort Wayne Mad Ants- 17,6pts, 4,8AB,1,5RP,1,5st, 45%-2p, 35%-3p, FT-72%;
2009-2010     Ironi Ramat Gan (Izraēla) 11 spēles -14,3pts, 5,2AB.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV