Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

A.Sūnas galerijā būs apskatāma Intas Celmiņas personālizstāde "Gleznas"

Krista Grasberga, 23.02.2010. 12:45

1. martā A.Sūnas galerijā tiks atklāta gleznotājas Intas Celmiņas personālizstāde "Gleznas". Izstādē būs apskatāmi 10 – 12 lielformāta darbi, kas tapuši laikā no 2008. līdz 2010. gadam. Tajos attēlotas noskaņu kompozīcijas ar ainavas motīvu, kā arī sievietes torsa aprises dažādos veidos. Personālizstāde veidota kā mākslinieces Intas Celmiņas atskaite par pēdējo gadu darbu posmu, tajā parādot labāko darbu izlasi. Izstāde būs apskatāma līdz 16. martam.
A.Sūnas galerijā būs apskatāma Intas Celmiņas personālizstāde "Gleznas"

Gleznotāja Inta Celmiņa izstādēs piedalās jau kopš 1969. gada. Viņa strādā eļļas tehnikā, lielu nozīmi piešķirot krāsas faktūrai. Mākslinieces gleznu tēmas ir sievietes emocionālie stāvokļi, kas formu atrod dabas parādībās, sievietes figūrā un arī mistiskās būtnēs: princesēs, raganās, rēgos.

Par topošo izstādi Gleznas māksliniece Inta Celmiņa stāsta: “Vienmēr esmu vēlējusies notvert nenoturamo – gaisu, gaismu, mirdzēšanu un degšanu, varbūt tāpēc mani darbi daudzreiz ir tik nemierīgi. Bet varbūt tas tāpēc, ka man ir ātrs darba stils un pēkšņas idejas, kurām es tomēr cenšos noturēt stingru uzbūvi.”

Inta Celmiņa par savu radošo darbu ir saņēmusi prēmijas Baltijas republiku glezniecības triennālē Viļņā, Hansabankas prēmiju par gada labāko gleznu mākslas galerijā Asūna Rīgā, Francijas Salona sudraba medaļu izstādē Tradīcijas un meklējumi Parīzē.

Glenzotājas darbi atrodami ne tikai Valsts mākslas muzeja kolekcijā, Latvijas Mākslinieku savienības kolekcijā, Krievijas Kultūras ministrijas īpašumā, Tretjakova galerijā Maskavā, Lietuvas Mākslas muzejā Viļņā, Ludviga modernās mākslas muzejā Ķelnē, Jeane Freifrau von Oppenheim kolekcijā Ķelnē, bet arī daudzās privātkolekcijās Latvijā un ārvalstīs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV