Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Atklāta Madaras Gulbis gleznu izstāde "Septiņas sajūtas"

Agija Sūna, 23.03.2011. 11:25

No pavasara pirmajām dienām līdz 12. aprīlim gleznotājas Madaras Gulbis jaunāko darbu izstāde „Septiņas sajūtas" skatāma Agijas Sūnas galerijā Vecrīgā, Kalēju ielā 9/11.
Atklāta Madaras Gulbis gleznu izstāde "Septiņas sajūtas"

Galerijas:

Krāsās dzidrās un noskaņās gaišās izstādes gleznas radītas gadu mijas vistumšākajos mēnešos. Madaras Gulbis glezniecība ir sajūtu glezniecība. Gleznotāja savos darbos stilizē atpazīstamus dabas elementus – gaismu, sauli, zemi, zāli - tos vispārinot līdz to būtībai : gaišumam, plašumam, spožumam, zaļumam.

Šī glezniecība ir kā starpposms starp reālām, cilvēka redzei uztveramām lietām un parādībām, un to nekonkrēto telpu, kas ir starp lietām.

"Līdzīgi mūzikai, kas neatskaņo reālajā dzīvē dzirdamas skaņas, tomēr pauž visplašāko izjūtu gammu, abstraktā glezniecība tieši tāpat spēj paust visu cilvēka bagāto izjūtu paleti, attēlojot nevis fotogrāfisko realitāti, bet šīs realitātes mirkli, sajūtu, nojausmu," saka Madara, "manas gleznas ir stāsti par manis pieredzēto."

Viss radošais process – gleznas tapšana galvā un sirdī, un pati gleznošana ir ļoti individuāls process, ļoti iekšējs. Šajā izstādē svarīgākais, būtiskākais ir gleznas sajūta, ne glezna kā „rokdarbs"... lai skatās, domā, sajūt..., jo nav vērts gleznot to, ko var uzzīmēt vai nofotografēt..."

Madara Gulbis Latvija Mākslas akadēmijā maģistra grādu ieguvusi prof.Induļa Zariņa vadībā. Bet šobrīd savukārt pati māca jaunos gleznotājus Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā.

Izstādi atbalsta Miele Gallery

www.galerijaasuna.lv
www.madaragulbis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV