Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Madara Gulbis atklās gleznu izstādi "Vasara...sajūtas..."

EasyGet.lv, 01.10.2012. 10:25

Agijas Sūnas mākslas galerijā no 5. līdz 25. oktobrim būs skatāma gleznotājas Madaras Gulbis personālizstāde „Vasara...sajūtas...", informē galerijas pārstāvji.
Madara Gulbis atklās gleznu izstādi "Vasara...sajūtas..."

Gleznotāja Madara Gulbis ir aktīva, radoša māksliniece, regulāri rīko personālizstādes Latvijā un piedalās grupu izstādēs ārzemēs. No 14. līdz 25. septembrim kopā ar 12 citiem māksliniekiem no dažādām valstīm – Lielbritānijas, Itālijas, ASV, Norvēģijas, Polijas, Baltkrievijas, Armēnijas strādāja starptautiskā Marka Rotko rezidencē Daugavpilī. Šā gada nogalē un 2013. gada sākumā māksliniece piedalīsies vairākās Agijas Sūnas galerijas organizētās izstādēs Polijā, arī Polijas Mākslinieku un Dizaineru Asociācijas (The Association of Polish Artists and Designers (ZPAP)) organizētajā izstādē "A Feast of masters" Krakovas Mākslas Pilī (Cracow's Palace of Art).

Gleznotāja Madara Gulbis ir izteikta krāsas filozofe, darbos viņa turpina sev tuvo tēmu glezniecībā – apkārtējās vides, dabas attēlošanu abstraktās glezniecības manierē. Izstādes "Vasara...sajūtas..." gleznās viņa pārliecinoši nodemonstrē krāsas emocionālo spēku, tās virsuzdevumu glezniecībā - ar to var izteikt un panākt tik daudz. Gleznotāja izveidojusi savu izteiksmes semiotiku, kas rada gleznās daudzlīmeņu vēstījumu – krāsa, forma iedarbojas uz skatītāju sajūtām zemapziņas līmenī. Gleznojot Madara virtuozi rotaļājas ar krāsu un laukumu kompozīciju, tādējādi parādot savu profesionālo varēšanu.

Madara Gulbis stāsta: „Izstādes "Vasara...sajūtas..." gleznas ir par ļoti ikdienišķu vidi, kas ir ap mani šeit Latvijā – mežiem, pļavām, jūru. Šīs ir ziemeļu ainavas, vienkāršas un mierīgas - priežu meži pie jūras, pļavas, Jāņu ugunskuri ar to maģisko spožumu. Daba ir vieta un veids, kā rodas manas gleznas. Taču to visu gleznojot, es abstrahēju, darbos stilizēju atpazīstamus dabas elementus – kokus, sauli, mākoņus -, tos vispārinot līdz to būtībai: gaišumam, plašumam, spožumam, zaļumam. Apkārt esošajā mani interesē neredzamo, bet apjaušamo lietu un sajūtu pasaule, to tad ar bezpriekšmetiskās glezniecības palīdzību cenšos pārnest uz audekla. Mana glezniecība ir daudzkārtīga krāsas lazēšana, klāšana un pludināšana, tādējādi ar eļļas krāsām radot akvarelisku vieglumu. Apzināti saglabāju gleznā nejaušības momentu – tā tiek fiksēts gleznošanas brīža īstums. Organizēju nejaušību, un tas man ļauj uzgleznot šo impresionistiski mainīgo vidi..."

Izstādes atklāšana Agijas Sūnas mākslas galerijā, Kalēju ielā 9, Rīgā, notiks 5. oktobrī plkst.18.00.

Foto: Madara Gulbis "Gaisma". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV