Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Madara Gulbis atklās gleznu izstādi „Kad Jūra satiekas ar Debesīm”

Easyget.lv, 17.09.2013. 17:48

Agijas Sūnas mākslas galerijā no 24. septembra būs skatāma gleznotājas Madaras Gulbis personālizstāde „Kad Jūra satiekas ar Debesīm”.
Madara Gulbis atklās gleznu izstādi „Kad Jūra satiekas ar Debesīm”

Gleznotāja Madara Gulbis ir aktīva, radoša māksliniece, regulāri rīko personālizstādes Latvijā un piedalās grupu izstādēs ārzemēs (Vācija, Polija, Portugāle, Ēģipte), kā arī mākslas rezidencēs un glezniecības plenēros Latvijā un ārpus.

Māksliniece Madara Gulbis šopavasar piedalījās Ievas Rupenheites organizētajā Ventspils glezniecības plenērā „Agrīnais reālisms”. Gada nogalē – novembrī ar saviem darbiem pārstāvēs Latviju starptautiskā izstādē Varšavā - "The Ambassadors of Art" (Mākslas vēstnieki), kuru organizē Varšavas Mākslinieku un Dizaineru savienība (The Association of Polish Artists and Designers in Warsaw) sadarbībā ar ārvalstu vēstniecībām.

Oktobra beigās Madara Gulbis savas gleznas vedīs uz Štutgarti, uz Sirlinas mākslas centru (Syrlin Kunstverein), kur sakarā ar Latvijas valsts 95.gadadienu A.Sūnas mākslas galerija organizē latviešu mākslas izstādi „no Latvijas”.

Gleznotāja Madara Gulbis ir izteikta krāsas filozofe, darbos viņa turpina sev tuvo tēmu glezniecībā – apkārtējās vides, dabas attēlošanu abstraktās glezniecības manierē, sasaistot ainavisko elementu ar kādu īpašu emocionālu stāvokļi vai sajūtu. Gleznās atļaujot būt tikai pašam būtiskākajam, tam, ko var saprast, sajust bez vārdiem. Tam, ko citādi nevar pateikt.

Izstādes „Kad Jūra satiekas ar Debesīm” gleznās Madara Gulbis pārliecinoši nodemonstrē krāsas emocionālo spēku, tās virsuzdevumu glezniecībā - ar to var izteikt un panākt tik daudz. Gleznotāja lieto savu izteiksmes semiotiku, kas rada gleznās daudzlīmeņu vēstījumu – krāsa, forma iedarbojas uz skatītāju sajūtām zemapziņas līmenī. Gleznojot Madara virtuozi rotaļājas ar krāsu un laukumu kompozīciju, tādējādi parādot savu profesionālo varēšanu.

„Šajos darbos esmu vairāk kā jebkad ielikusi savu kluso prieku par visa man apkārt esošā vienreizību un cēlumu. Apkārt – dabā ir viss, kas māksliniekam vajadzīgs. Vasaru pavadīju jūrai tuvu. Biju tur dažādos viņas un manos brīžos. Saulei nākot un saulei ejot. Vējam trakojot un miglas mākoņiem veļoties. Ar visu savu būtību izjutusi nakts un tumsas, un jūras kopā būšanu. Un skatījusies „trakajos” saulrietos, kad krāsas un skati šķiet neiespējami skaisti. Nu un tas viss tagad ir manās gleznās. Nāciet un skatieties!” – izstādi komentē Madara Gulbis.

Izstāde Agijas Sūnas mākslas galerijā, Rīgā, Kalēju ielā 9/11, būs skatāma līdz 12. oktobrim. Izstādes atklāšana – 24. septembrī plkst.18.00.

Foto: Madara Gulbis "Vējš", 2013. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV