Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Agijas Sūnas mākslas galerijā tiks atklāta Baibas Rēderes gleznu izstāde „Ieelpa… izelpa”

Agija Sūna, 17.03.2010. 13:25

Agijas Sūnas mākslas galerijā, Kalēju ielā 9/11, no 19. marta līdz 5. aprīlim būs apskatāma gleznotājas Baibas  Rēderes  izstāde „Ieelpa…izelpa”. Izstādes atklāšana notiks 19. martā plkst. 18.00.

Latvijas Mākslas akadēmijā Baiba Rēdere  2008. gadā ieguvusi  maģistra grādu. Jaunās mākslinieces ceturtā personālizstādē eksponēti pēdējo divu gadu lielformata gleznojumi, apvienoti ar kopēju nosaukumu „Ieelpa … izelpa“. Ieceri komentē Baiba Rēdere: „Mirklis starp ieelpu un izelpu ir ļoti īss, bet tajā norisinās paši svarīgākie procesi dzīvē… Mēs uzņemam dzīvību un atdodam to. Process, ko nepamana , bet tas notiek. Par to arī izstāde … par klātbūtni, ko varam nepamanīt …, palaist garām … Par vienīgo, kas mums pieder – tagadnes brīdi, kurā klātesošs ir viss! Dzīvība, Mīlestība, Pilnība … Bezgalība !

Radošais process jebkuram palīdz piedzīvot tagadni. Tu paej nost no ikdienas, ieklausies kādā smalkā plūsmā sevī , un ļaujies …, esi klātesošs ar sirdi, ne tik daudz ar galvu. Pārlieka prāta kontrole nosmacē radīšanas brīnumu. Ja skaidri zini, kas tur galā būs, tad visticamāk … nekas nebūs. Bet atļaujot noslēpumam būt, ienāk brīvība un prieks ! Tu esi instruments !

Kad mākslinieks savu pieskārienu beidzis, tālāko dara vērotājs ar savu klātbūtni !

Mēs viens otru ieelpojam un izelpojam, - tā ir mūsu radošā sadarbība! Process turpinās.“
       
Glezniecības interesenti Baibas Rēderes krāsu un tēlu  un sajūtu piesātinātās gleznas varēs iepazīt un izbaudīt  līdz Lieldienām. Ar šo ekspozīciju galerija sagaida 2010.gada pavasari.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV